The Bridge Journal – The Complete Collection
(Bridge World Books)


Version: 1 (2016)
Pris: 600 kr
Windows, Macintosh


Mellan september 1963 och december 1966 publicerade en grupp amerikanska bridgeentusiaster en tidskrift som kom att få stor betydelse för bridgens utveckling, inte bara i USA, trots att det var ett helt ideellt arbete (ingen av medarbetarna fick betalt).
   The Bridge Journal blev ett forum för diskussion om bridge ur många olika synvinklar. Här presenterades nya idéer i budgivning och spel, man arbetade för bättre bridgeetik och bättre sätt att presentera sina budmetoder, nya tävlingsformer presenterades, och förslag väcktes om bättre rapportering av tävlingar. Dessutom fanns budtävlingar, intressanta och ovanliga spelproblem, humoristiska berättelser och mycket annat, d.v.s. allt en bridgeentusiast kunde önska.
   2016 gav Bridge World Books ut en CD-skiva med samtliga 30 nummer av tidskriften, fotokopierade i exakt det skick de en gång i tiden gavs ut i. Totalt rör det sig om 1485 sidor, så man får mycket valuta för pengarna. Allt är i PDF-format, så skivan fungerar för både Macintosh och PC. Kända namn som Jeff Rubens, Eddie Kantar, B. Jay Becker, Alan Truscott, John Lowenthal, m.fl. borgar för hög kvalitet, både i innehåll och presentation.

Bridge World Books har också givit ut boken It’s All in the Game, som består av humoristiska artiklar från The Bridge Journal, skrivna av Bob Ewen och Jeff Rubens.

Programmet kan beställas på CD-skiva.

[ Hem | Program | Sök program | Beställ CD ]

Avdelare

Copyright © 2019, Scania Bridgekonsult