Bridge World Books


The Bridge World är världens äldsta bridgetidskrift, som grundades av Ely Culbertson för 88 år sedan. Den är också den bästa. De har givit ut flera utmärkta bridgeböcker, av vilka Scania Bridgekonsult har fem titlar i sitt sortiment:

Mellan septemer 1963 och december 1966 hade The Bridge World en värdig konkurrent på hemmaplan, The Bridge Journal. Den drevs ideellt av ett antal unga, bridgeentusiaster, som gjorde tidskriften till ett forum för allt från nya idéer i budgivning och spel till diskussioner om bridgeetik, hur tävlingar bör rapporteras, nya tävlingsformer och mycket annat. Många av de idéer som fördes fram där har blivit standard på de flesta håll i världen. Att påstå att tidskriften haed stor betydelse för hur bridge spelas i dag är ingen överdrift.

2016 gav Bridge World Books ut en CD-skiva, som innehåller en pdf-fil med samtliga 30 nummer av The Bridge Journal, fotokopierade i precis det skick de en gång i tiden gavs ut i. Totalt rör det sig om 1485 sidor, så den som köper skivan får mycket valuta för pengarna. Mängder med kända och skickliga skribenter medverkar, bl.a. Jeff Rubens, B. Jay Becker, Eddie Kantar, Alan Truscott och John Lowenthal.
   För att läsa med om CD-skivan, klickar du på länken under:

The Bridge Journal – The Complete Collection


[ Böcker | Beställ böcker | Bridgeprogram | Beställ program | Tillbaka ]

Divider

Copyright © 2019, Scania Bridgekonsult