Bild på dator

Mike Lawrences bridgeprogram


Världens bästa bridgeförfattare, trefaldige världsmästaren Mike Lawrence från USA, har gjort ett flertal utmärkta bridgeprogram tillsammans med världens bästa tillverkare av lörorika bridgeprogam, kanadensaren Fred Gitelman (som numera bor i USA).
   Vi har åtta av Mikes program i sortimentet. Alla programmen fungerar på Windows, medan hans senaste program, Mike's Advice, också går bra på Mac. Om programmen

Counting at Bridge – Den stora skillnaden mellan en expert och en medelspelare är den förres förmåga att dra korrekta slutsatser av budgvningen och spelet. En viktig ingrediens är förmågan att räkna, men någon högre matematik behövs inte. Om du kan räkna till tretton, har du vad som behövs för att bli en bra bridgespelare. Lawrence visar hur du sätter samman alla ledtrådar för att prestera spelföringar och försvarsspel i toppklass.

Counting at Bridge 2 – Detta är uppföljaren till Counting at Bridge. Programmet består av 100 nya givar, men det finns också ett avsnitt om budgivning, med tonvikt på omdöme, inte metoder.

Defense – Försvarsspel anses allmänt vara det svåraste momentet i bridge. Eftersom du inte ser din partners kort, kommer mycket av det du gör att baseras på antaganden och slutsatser. Men budgivningen, utspelskortet och den plan spelföraren väljer ger dig många ledtrådar – om du vet hur du skall använda dem.

Conventions – Mycket har skrivits om konventioner, men att avgöra vilka man skall ta med i sitt system är inte så lätt. Lawrence har valt några av de bästa och diskuterar i detalj hur du bör använda dem om du vill lyckas. Mängder med exempel och frågor får allt att bli glasklart.

The Two Over One System – Världens populäraste budsystem är säkert Two over one-systemet, som baseras på femkorts högfärgsöppningar och svaret 2-över-1 som krav till utgång. Lawrence visar vilka fördelar du kan få med en sådan struktur och ger dig mängder med exempel på hur systemet hjälper dig hitta rätt slutbud.

Private Bridge Lessons 1 – Det här programmet innehåller mer än 100 givar att träna dig på. Det behandlar olika spelföringstekniker som enkelsidiga skvisar, inpetningar, kortläsning, ingångar, sannolikheter, säkerhetsbehandlingar och en del "mystiska givar". Använsaren får själv försöka lösa problemen, men Mike Lawrence finns hela tiden i bakgrunden och ger små knuffar i rätt riktning...

Private Bridge Lessons 2 – Samma uppläggning som föregångaren Private Bridge Lessons 1, även den med med mer än 100 övningsgivar. De olika tekniker som diskuteras här är enkelsidiga skvisar, inpetningar, reverse dummy, kortsläsning, korsstöld, förlorare på förlorare och trumfslutspel.

Mike's Advice – Det här programmet består av 333 vanliga, men knepiga budproblem, uppdelade på 24 kapitel. Det vänder sig i första hand till mindre rutinerade spelare, men även erfarna spelare kan ha glädje av programmet, för att repetera och friska upp sina kunskaper. Tyngdpunkten ligger på omdöme, inte metoder.


Problem med Vista, Windows 7 eller Windows 8

Om du har Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8, är det tänkbart att något av Mike Lawrences program inte längre fungerar på din dator. Det kan dock fixas om du klickar här och sedan följer instruktionerna (på engelska). Gäller programmen Counting at Bridge, Defense, Private Bridge Lessons Volume 1 och Private Bridge Lessons Volume 2.


[ Bridgeprogram | Beställ | Tillbaka ]

Divider

Copyright © 2019, Scania Bridgekonsult